איך לחפש עבודה תוך כדי עבודה ?
מאת עדי צבי-קנדינוב, 16.6.24
חיפוש עבודה יכול להיות מסע מאתגר, רצוף עליות ומורדות בוודאי בשנים של חוסר יציבות כלכלית בהן התחזיות הקרובות למשק משתנות חדשות לבקרים ובעקבות אירועי השעה. כאשר מוסיפים למשוואה את אלמנט הדיסקרטיות והרצון למצוא עבודה חדשה מבלי לקחת את הסיכונים הכרוכים בתקופת אבטלה או בפגיעה ביחסים עם המעסיק הנוכחי, זה מרגיש לפעמים כמו משימה בלתי אפשרית. לכן, יצרנו עבורכם מדריך מפורט מלא בטיפים וברעיונות כיצד לחפש עבודה מבלי לסכן את התפקיד הנוכחי.
סודיות זה שם המשחק
דיסקרטיות נדרשת עוד משלב שליחת קורות החיים, הראיונות הטלפוניים ועד לתהליכים מתקדמים יותר, כדי לא להיחשף ולהסתכן בפיטורים או בשינוי טיב היחסים עם המעסיק. ראשית, הקפידו על שימוש בדוא”ל ומספר הנייד הפרטיים שלכם בעת ביצוע כל פעולה שקשורה בחיפוש עבודה. השתדלו לא לבצע פעולות מהמחשב של העבודה ובוודאי לא במהלך יום העבודה כאשר יכולים להפתיע אתכם במשרד. צעד משמעותי נוסף הוא לשנות את הגדרות הפרטיות בפרופיל הלינקדאין כך שלא יתפרסמו השינויים והעריכות שתבצעו, ובוודאי לא לכתוב בראש הפרופיל שאתם מחפשים עבודה!
עכשיו אם עברתם לשלב הבא וזומנתם לראיון עבודה או לכל שלב אחר בתהליך הגיוס, השתדלו לקבוע את הראיונות מחוץ לשעות העבודה ואם זה לא אפשרי נסו לקבוע לקצוות של היום או לקחת יום חופש במידת הצורך.
יעילות וניהול זמן
חיפוש עבודה הוא עניין רציני וגוזל זמן כשמתמסרים לזה, איך אפשר לעשות את זה ובמקביל להמשיך לעבוד במשרה מלאה מבלי לפגוע בביצועים? נדרשת תכנית מסודרת ולוח זמנים מדוקדק. קבעו מראש כמה שעות בכל יום או שבוע יוקדשו לחיפוש העבודה, שריינו אותם בלו”ז שלכם, זה יהיה הזמן בו אתם תעדכנו את קורות החיים, תשלחו מועמדות למשרות ותצרו קשרים שיקדמו אתכם בתהליך.
השתמשו בכלים מעולם העבודה שיעזרו לכם להיות מאורגנים- צרו גיליונות אקסל, או השתמשו באפליקציות לניהול חיפוש העבודה ועקבו אחרי המשרות אליהן ניגשתם והשלב בתהליך אליו הגעתם.
נטוורקינג
כמה כבר נכתב על חשיבות הנטוורקינג בעשור האחרון, אבל מעבר ליצירת קשרים ושמירה עליהם, החלק הקריטי הוא לדעת כיצד להפעיל אותם בצורה המתאימה וברגע הנכון. פנו אל קולגות לשעבר שלכם, חברים ואנשי קשר בתעשייה שלכם. תנו להם לדעת שאתם בוחנים הזדמנויות חדשות, לא חייב להגיד במפורש שאתם מחפשים באופן אקטיבי, אבל כן לזרוק אבן לכיוון הנכון. בנוסף, הקפידו להשתתף באירועים מקצועיים שמשלבים חברות שונות בתעשייה שלכם. היו מעודכנים במגמות עכשוויות בשוק העבודה ופגשו מעסיקים פוטנציאליים.
עדכון סל הכישורים
מיומנויות וכישורים מקצועיים ורכים הרבה פעמים יכולים להיות הגיים צ’יינג’ר בכל מה שקשור להתקדמות מקצועית, וזו אחת הדרכים לאותת למעסיק הפוטנציאלי שלכם שאתם מהווים את המועמד האטרקטיבי ביותר. הרשמו לקורסים והכשרות והשתדלו להישאר מעודכנים בטכנולוגיות החדשות שמציפות את השוק. כיום ניתן לעשות את הכל כמעט אונליין ולרכוש קורסים מקוונים. דבר נוסף שאפשר לעשות זה להתנדב ולקחת על עצמכם פרויקטים חדשים שיחשפו אתכם למיומנויות חדשות אפילו במסגרת העבודה הנוכחית שלכם, זה גם מראה על יוזמה, רצון ללמוד ולהתפתח.
בנו פרופיל מקצועי עדכני
עדכנו את קורות החיים שלכם והדגישו בהם את הכישורים והניסיון הרלוונטי בצורה שהולמת את התפקיד הבא אליו אתם שואפים להתקבל. הסתכלו על תפקידים שמעניינים אתכם, על תיאורי התפקיד ועל המועמד האידאלי ונסו לערוך התאמות עם קורות החיים שלכם. בנו מכתב מקדים מקצועי ומשכנע, לפחות תבנית בסיסית עליה תוכלו לערוך שינויים המותאמים לכל תפקיד או ארגון אליו אתם מתמיינים.
אל תשכחו את הפרופיל הדיגיטלי שלכם, וודאו שפרופיל הלינקדאין שלכם עדכני ומשקף את ההישגים המקצועיים שלכם. שזרו בו מילות מפתח רלוונטיות לענף המקצועי שלכם, כדי להגביר את הסיכויים שתעלו בכמה שיותר חיפושים של מגייסים ומגייסות מהתחום.
תרגלו, התאמנו והתכוננו!
לפני כל ראיון עבודה או מפגש עם המעסיק הפוטנציאלי שלכם, תעשו עבודת הכנה! למדו על החברה, נסו להבין את התרבות הארגונית ומה האופי של החברה מעבר לפרטים היבשים. זה יעזור לכם לעשות התאמות קטנות בתשובות שלכם ולאותת שאתם מתאימים. תרגלו שאלות נפוצות בראיונות עומק, בואו עם תשובות מוכנות, חשבו על האתגרים שהיו לכם במקום העבודה האחרון, וכיצד צלחתם אותם. לדוגמאות שתביאו יש משמעות גדולה עבור המראיינים שלכם.
מקצועיות עד הרגע האחרון
תמשיכו לתת ביצועים מעולים עד הרגע האחרון, זה משמעותי גם ליחסים המקצועיים שלכם ולשם שלכם בשוק העבודה, וגם לתחושת הערך שלכם ולמטען הרגשי איתו אתם מיעים לתהליכי מיון כאלו או אחרים. כך גם שכבר תתקבלו ותעברו למקום עבודה אחר, תוכלו לשמור על יחסי עבודה תקינים ועל גשרים שישרתו אתכם בעתיד.
לסיכום, חיפוש עבודה זה אכן אתגר בוודאי שעושים את זה במקביל לעבודה במשרה מלאה ובדיסקרטיות. האזרו בסבלנות ואורך רוח ודעו שזו כנראה תהיה ריצת מרתון ולא ספרינט, אז שמרו את האנרגיות שלכם לאורך הדרך. ואם תרצו עזרה מקצועית, בכל אחד משלבי הדרך, דברו עם אחת מרכזות הגיוס שלנו, שתלווה תכם ותיתן לכם את הביטחון בתהליך דיסקרטי ומקצועי.